Imagistica

Primul curs de "Radiologie si Imagistica medicala pentru kinetoterapeuti", deosebit de interesant si practic, a deschis seria programelor de formare si perfectionare continua in Pitesti, la sediul Filialei Arges a SFDNR. Organizarea impecabila a echipei de la Pitesti a fost remarcata de tinerii kinetoterapeuti, dar si de lectorul cursului .A fost prezent un numar impresionant de cadre universitare - Universitatea Pitesti- Facultatea de Stiinte, Specializarea Kinetoterapie, precum si kinetoterapeuti din clinicile private si de stat de specialitate. Lectorul a fost "bombardat" cu intrebari pertinente si interesante, iar raspunsurile au fost pe masura, creandu-se o atmosfera foarte placuta si de o inalta tinuta profesionala.

BASIC MEDICAL - KINESIO - TAPING

Sambata si duminica (3-4 mai, a.c.) a avut loc cursul BASIC Medical - Kinesio -Taping. A fost prezent un numar mare de kinetoterapeuti, foarte interesati si dornici de cunostinte noi, si totodata multumiti de modul in care s-a desfasurat acest curs, fiindu-le foarte util in practica de specialitate. Multumim totodata partenerilor si sponsorilor nostri care au fost si sunt permanent alaturi de noi.

Workshop-ul de neuropediatrie - 2 martie 2012
Eficienta laserterapiei de mare putere si intensitate in tratamentul durerii, inflamatiilor si edemelor
Basic Life Support
Un curs interesant si extrem de practic

Un curs interesant si extrem de practic pentru toti kinetoterapeutii si o echipa exceptionala de lectori de la serviciul Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Curs de recuperare a genunchiului dupa ligamentoplasii

Au fost prezenti Dr. IRINA GORDON. medic primar Recuperare Medicala, As. Univ. Dr. Atasiei Tudor - medic primar Clinica de ortopedie-traumatologie, Spit. Clinic de Urgenta Sf.Pantelimon, Prof. pr. CFM Păvăloaia Ion – Clinica de ortopedie-traumatologie, Spit. Clinic de Urgentă Sf.Ioan, un practician de elita in recuperarea genunchiului, dar si un numar foarte mare de studenti si kinetoterapeuti.

Un curs de exceptie

Au fost prezente nume de marca ale neurologiei pediatrice si recuperarii neuropediatrice cat si a neonatologiei din Romania si Europa: Prof. dr. Voica Foisoreanu, Asis. univ. dr. Diana Barca, Dr. Axinia Corches, (presedinta S.N.P.C.A.R.) Dr. Nina Butoianu Dr. Ligia Robanescu, Dr. Adrian Toma, prof. CFM. pr. Mara Mertoiu.

De asemenea, au participat din partea sponsorului oficial al SFDNR, firma PROCARDIA, din Tg.Mures, domnul Harald Kinzner din Elvetia, trainer oficial pentru echipamentele de reeducare a mersului si de mobilizare a membrelor superioare, ARMEO si LOKOMAT produse de ultima generatie ale firmei HOCOMA, lider mondial din acest domeniu.

Tratamentul conservator al diformitatilor idiopatice ale coloanei la adolescent

Au participat un numar neasteptat de mare de kinetoterapeuti si studenti la kinetoterapie, dornici, curiosi sa primeasca informatii pertinente de specialitate, de la profesionisti cu nume de marca in domeniul chirurgiei ortopedice si traumatologice romanesti, cu rezonanta internationala.

Cursul a fost sustinut de dr.Traian Ursu, sef lucrari UMF, medic primar chirurgie ortopedie traumatologie, medic specialist chirurgie spinala.
Desfasurarea cursului a avut in sala amfiteatru a Spitalului Clinic de Ortopedie - traumatologie si TBC osteoarticular "Foisor".